Bestyrelsesmedlemmer til startups

For mange startups bliver det ikke prioriteret at etablere en bestyrelse med eksterne bestyrelsesmedlemmer. At have en bestyrelse i et startup kan gavne forretningen på mange områder. Først og fremmest hjælper bestyrelsen med at drive virksomheden fremad og supplere med kompetencer og netværk til teamet. De fleste iværksættere undervurderer, hvor værdifuld en bestyrelse kan være og hvilken værdi, der er i governance. McKinsey argumenterer eksempelvis for, at der er en stor premium i værdiansættelsen af startups, såfremt at virksomheden har været under governance, fordi institutionelle investorer er villige til at betale mere for virksomheder, der har en konstruktiv governance struktur. Hvis du leder efter muligheder for at etablere en bestyrelse eller for finde bestyrelsesmedlemmer, kan du finde nogle af dine muligheder for at finde bestyrelsesmedlemmer herunder.

TilbudBeskrivelse Læs mere
nBoardForbinder bestyrelseskandidater med virksomhederLæs mere
Asnet.dkEt netværk af bestyrelsedmedlemmerLæs mere
Board OfficePortal for bestyrelsesmedlemmer og virksomhedLæs mere
Boardmember.dkNetværk for bestyrelsedmedlemmerLæs mere

Forskellen på en bestyrelse og et advisory board

Der er generelt set et større ansvar i en bestyrelse, fordi bestyrelsen har et juridisk ansvar. Derudover er bestyrelsen, modsat et advisory board, beslutningsdygtig, hvorimod et advisory board kun kan give råd. Nogle virksomheder har både en bestyrelse og et advisory board.

Hvorfor en ekstern bestyrelse?

De fleste iværksættere har den tilgang, at de har for travlt med den daglige drift og udvikling til at betjene en bestyrelse. De er bange for miste indflydelse og bestemmelse over virksomheden. Det kan derimod argumenteres for, at det netop er tid, du vinder, ved at have en bestyrelse. Du får en struktureret sparring og undgår fejl, som kan koste meget tid i udviklingen af virksomheden. Derudover får du systematisk hjælp til strategien og væksten. Der er ingen, som kan overskue alting altid, der har tid til alting eller som er dygtig til alting. Ved at have en professionel bestyrelse med forskellige kompetencer, får du adgang til knowhow og netværk, som kan give dig mere tid til opgaverne i virksomheden, såfremt du forstår at benytte din bestyrelse. Du kan give opgaver til din bestyrelse, som de kan løse for dig og på denne måde få mere tid til at prioritere opgaverne i driften.

 

 

 

Leave a Reply

Next ArticleForeninger for iværksættere