Spring til indhold

Danske venture fonde

Danske venture fonde investerer i danske startups med et stort vækstpotentiale. Det vil i praksis byde, at startupvirksomheden skal have potentiale til at vokse ud over landets grænser og ekspandere til resten af verden. Venture fonde vil kigge efter et stærkt team, et solidt produkt, et stort voksende markedspotentiale og en skalérbar forretningsmodel. Det er kun meget få startups, som reelt set har et venture potentiale. De fleste venture fonde vil kræve, at de som minimum kan se et potentielt afkast på 10 gange deres investering. Det betyder, hvis venture fonden investerer 15 millioner kroner, skal venture fonden kunne se, at den vil kunne få 150 millioner tilbage. Hvis venture fonden har investeret de 15 millioner kroner mod at få en ejerandel på 15 procent, svarer det til at startupvirksomheden på sigt skal have potentiale til minimum at blive solgt for en milliarder kroner. Afhængigt af stadiet vil venture fonden sigte efter at sælge virksomheden fra 5 til 7 år efter investeringen. Venture fondens forretningsmodel er derfor, (1) at investere, (2) at udvikle og (3) at sælge virksomheden igen.

Klassiske venture fonde

Brug for hjælp til at finde den rigtige venture investor?

Har du spørgsmål til listen over venture fonde eller har du brug for sparring til at finde den rigtige venture investor for dig, så er du meget velkommen til at forbinde med mig på LinkedIn eller skrive til mig på jhe@vf.dk. Alle spørgsmål er velkomne.

EIFO

Danmark største venture fond, der investerer i alle stadier og alle industrier fra 1 til 250 millioner kroner. EIFO er statens venture fond.

Læs mere her

PreSeed Ventures

PreSeed Ventures er en dansk, aktiv venture fond for de helt tidlige startups i Danmark. Fondens track record går mere end 20 år tilbage i tiden.

Læs mere her

Seed Capital

Seed Capital er en af de største venture fonde for startups i de tidlige udviklingstrin i Danmark og fokuserer primært på teknologiske virksomheder.

Læs mere her

byFounders

byFounders er en ny venture fond, som investerer i stadierne fra pre-seed til serie A. Fonden har fokus på tech virksomheder, som er placeret i Norden eller i Baltikum.

Læs mere her

Scale Capital

Scale Capital er en venture fond, der investerer i tidlige teknologivirksomheder. Scale Capital hjælper nordiske iværksættere med at skalere og vinde på det amerikanske marked.

Læs mere her

Insero

Insero investerer i gennemsnit mellem 3 til 8 millioner kroner pr. virksomhed med fokus på greentech og IT. Der investeres i virksomheder, som har et produkt eller prototype, som skal til at lancere på markedet eller som skal til at vækste eller ekspandere.  

Læs mere her

NorthCap Partners

NorthCap Partners investerer i nordeuropæiske startups indenfor ICT, SaaS, APP, e-handel, mobil, og service. Fonden investerer både i seed-, early- og growth-stadiet.

Læs mere her

Investo Capital

Investo Capital er en venture fond i Aalborg, der investerer i teknologiske startups.

Læs mere her

3B Ventures

3B Ventures investerer i teknologiske startups med fokus på norden og på Sydøstasien.

Læs mere her

Bumble Ventures

Bumble Ventures investerer i nordiske startups i pre-seed- og seed-stadiet. Bumble Ventures investerer i alle industrier, men har specielt investeret i B2B SaaS, iGaming, E-sports og Direct-to-Consumer.

Læs mere her

Founders

Founders fungerer både som accelrator og som en venture fond.

Læs mere her

Heartcore Capital

Heartcore Capital fokuserer på at investere i B2C tech startups og brands.

Læs mere her

NB Capital

NB Capital investerer primært i startups indenfor sundhedssektoren med specielt fokus på alle faser i udvikling af medicin.

Læs mere her

Sunstone

Sunstone investerer i startups, som udvikler medicin, som er i den præ-kliniske fase eller i den kliniske fase 1.

Læs mere her

inQvation

inQvation investerer i startups inden for informationsteknologi og sundhedssektoren.

Læs mere her

Nordic Alpha Partners

Nordic Alpha Partners investerer i startups inden for hardtech, produktion eller digitale løsninger indenfor industrien.

Læs mere her

Corporate ventures

Leo Ventures

LEO Ventures er etableret af LEO Pharma og investerer i startups, der kan gøre livet bedre for mennesker med psoriasis/hudsygdomme.

Læs mere her

LEGO Ventures

LEGO Ventures investerer i fire segmenter i området inden for læring via leg. Fonden investerer på tværs over alle livsstadier af virksomhedens livscyklus og er lokaliseret i Silicon Valley, Europa og Singapore.

Læs mere her

Novo Seeds

Uddeler Pre-seed grant og investerer venture capital i Life Science. Fonden har fokus på startups, som udvikler fremtidens medicin.

Læs mere her

Lundbeckfond Ventures

Lundbeckfond Ventures investerer i lægemidler, medicinske teknologier og diagnostik. Fonden investerer årligt fra 350 til 400 millioner kroner og arbejder internationalt og som lead investor i Europa. Forretningsplanen skal være veldefineret, ledelsesteamet skal være dygtigt og erfarent, have en modstandsdygtig og stærk patentbeskyttelse og vise en god forståelse for relevante markeder og reguleringer.

Læs mere her

Mærsk Growth

Mærsk Growth investerer i startups, som vil disrupte transport- og logistikbranchen.

Læs mere her

Andre typer venture fonde

Welfare Tech Invest

Welfare Tech Invest investerer op til 10 millioner kroner i early stage i iværksættervirksomheder i Region Syddanmark inden for medtech, velfærdsteknologi og velfærdsservices. Kriterierne for virksomheden er, at den skal have et CVR-nummer, have et produkt eller en service inden for velfærdsteknologi, have en forretningsplan med velbeskrevne milepæle, kunne opnå Proof-of-Sales inden for investeringsrammen, have et skalérbart produkt og have et produkt, som er patenterbart eller som kan beskyttes på en anden måde.

Læs mere her

Seier Capital

Seier Capital er en ny investeringsfond, etableret af Lars Seier Christensen. Fonden investerer meget bredt.

Læs mere her

Den Midtjyske Iværksætterfond

Den Midtjyske Iværksætterfond investerer i innovative, videnstunge iværksættervirksomheder primært i Region Midtjylland. Derudover skal virksomheden være i etablerings- eller begyndelsesfasen og have et sundt potentiale for at skabe arbejdsplader, vækst og værdiskabelse.

Læs mere her

Sealand Capital

Sealand Capital investerer i teknologiske startups i Danmark.

Læs mere

Den sociale kapitalfond

Den Sociale Kapitalfond investerer i mindre og mellemstore virksomheder, der tager et socialt ansvar.

Læs mere her

Brand New Ventures

BNV investereringsprofil fokuserer på ambitiøse tech og e-commerce startups i vækstmarkeder og produktkategorier, som de forstår og er begejstrede for. De støtter aktivt de teams, som de investerer i, hvilket betyder at de altid arbejder ud over grænser for at omsætte visioner til virkelighed.

BNV investerer ‘early-stage’ når man har fået valideret sit product-market fit og ønsker at skalere virksomheden.

BNV er grundlagt af et erfarent team af serieiværksættere og VC fund-managers, som har været til at accelerere det nordiske startup-økosystem i løbet af det sidste årti.

Læs mere her